Blog

Lees alle laatste nieuwtjes over OBS De Springplank

 

25 manieren om aan je kind te vragen hoe het was op school

Geplaatst: zondag 21 december 2014 16:37u door Wil Pierhagen

Als ouder vraag je elke dag: “Hoe was het op school?” En elke dag krijg je een antwoord als “goed” of “oké”. Zo’n antwoord zegt natuurlijk niet veel en als moeder wil je eigenlijk alles weten. Omdat voor elkaar te krijgen, staan hieronder 25 manieren om te vragen hoe het was op school.

Als je van je kind echt wilt horen hoe het op school was, moet je daar natuurlijk een beetje je best voor doen. Een open vraag over de dag zorgt ervoor dat kinderen veel meer vertellen. De volgende vragen over school helpen je bij het voeren van een gesprek. Zo krijg je inzicht in hoe je kind denkt over school en daarnaast zorgen ze ook voor grappige en verrassende antwoorden.

Lees verder.. | Reacties bekijken (1) | Reageren


 

‘Samen werken aan kwaliteit in nieuwe tijden’ een nieuwe manier van werken

Geplaatst: vrijdag 14 november 2014 15:41u door Wil Pierhagen

We staan aan de vooravond van een verandering in onze samenwerkingsstructuur. Onze school valt onder O2A5, het bestuur van 28 openbare basisscholen in de regio. Binnen ons bestuur neemt het aantal sterk leerlingen af. De afgelopen jaren is het aantal leerlingen van 3.700 naar 2.990 gedaald. En zal in 2017 zijn gedaald naar 2700 leerlingen. Dat heeft gevolgen voor onze manier van lesgeven en voor onze financiering. Om de kwaliteit van het onderwijs op peil te houden, en dat willen we natuurlijk, kan het niet anders dan sommige zaken herzien worden. Daarbij is het uitgangspunt: meer handen voor de klas en goed onderwijs.

Lees verder.. | Reacties bekijken (0) | Reageren


 

Passend onderwijs

Geplaatst: woensdag 23 juli 2014 18:55u door Wil Pierhagen

Graag maak ik u langs deze weg attent op de informatie rondom Passend Onderwijs op de website

www.passendonderwijs.nl

Er is ook een animatiefilmpje van 3 minuten te vinden, waarin kort uitgelegd wordt wat Passend Onderwijs inhoudt. Klik HIER

Wij zijn er klaar voor!

Reacties bekijken (0) | Reageren


 

Toetsgekte?

Geplaatst: dinsdag 25 maart 2014 19:00u door Wil Pierhagen

Toetsgekte?

In februari staat de Eindtoets Basisonderwijs op het programma.

Op school geeft dat altijd gespreksstof genoeg. Het Cito wordt een toetsfabriek genoemd, de kinderen zweten drie dagen en de leerkrachten voelen zich miskend.

Lees verder.. | Reacties bekijken (0) | Reageren


 

Iedereen is uniek!

Geplaatst: zaterdag 01 februari 2014 21:09u door Wil Pierhagen


 

Passend onderwijs

Geplaatst: zondag 19 januari 2014 14:51u door Wil Pierhagen

Passend onderwijs

Op de website van de Rijksoverheid staat: Kinderen met een handicap of gedragsproblemen hebben recht op een passende onderwijsplek. Dat kan in het speciaal onderwijs. Of met extra begeleiding op een gewone school. Vanaf 2014 komt er een nieuw stelsel voor passend onderwijs. Dit verplicht scholen een passende onderwijsplek te bieden aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. Voor ieder kind moet er dus een passende onderwijsplek zijn en pas als het echt nodig is komt het speciaal onderwijs in beeld.

 

Lees verder.. | Reacties bekijken (0) | Reageren


 

Nadenken

Geplaatst: donderdag 03 oktober 2013 14:25u door Wil Pierhagen

Op dit moment denken wij na over de invulling van de weblog op de website.

Als u goede ideeën heeft, horen we dat ook graag!

Reacties bekijken (0) | Reageren


 

School en voeding...

Geplaatst: dinsdag 04 september 2012 19:11u door Wil Pierhagen

In verschillende teamvergaderingen en MR vergaderingen is het al aan de orde geweest: eten, drinken en trakteren op school.

Wie heeft de verantwoording voor wat de kinderen eten? Ouders alleen? School binnen de schoolmuren? Samen? Eén op de 5 kinderen is al te dik in Nederland. Eetgewoonten op de kinderleeftijd zijn een belangrijke de basis voor het latere gewicht.

Lees verder.. | Reacties bekijken (4) | Reageren


 

Wat doet de directeur nu eigenlijk?

Geplaatst: vrijdag 13 januari 2012 12:36u door Wil Pierhagen

Deze week heb ik weer erg moeten lachen om de omschrijving van mijn werkzaamheden door kinderen in groep 5.

Vorig jaar om deze tijd ging het in de taalmethode over beroepen. Kinderen omschreven mijn werk toen als: Juf Karin is altijd aan de telefoon en regelt alles. Er hangt hiervan ook nog een mooie tekening in mijn kantoor.  Dit jaar kwam het beroep conciërge in diezelfde methode ter sprake en zeiden de kinderen: Dat is vast juf Karin...want ze vervangt ook weleens lampen.

Hoe leg ik, vooral aan kinderen, maar ook aan anderen, uit wat mijn beroep inhoudt…?!

Lees verder.. | Reacties bekijken (2) | Reageren


 

Minister doet oproep aan alle ouders...

Geplaatst: dinsdag 29 november 2011 09:15u door Wil Pierhagen

 

HILVERSUM (ANP) - Minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs roept ouders op meer prioriteit aan hun gezin en aan hun kinderen te geven .”Een kind is geen project dat je erbij doet. Een kind, een baan, het leven is net een ontbijtbuffet. Je zou van alle gangen willen nemen, maar je moet kiezen.'' De minister deed de oproep tot 'mentaliteitsverandering' zaterdag in het radioprogramma TROS Kamerbreed. Ouders zijn erg druk met zichzelf, aldus de bewindsvrouw, maar moeten hun kinderen echt aandacht geven en normen en waarden bijbrengen. Dat is ook voor het onderwijs erg belangrijk. Ze is ongerust over het tanende gezag van leerkrachten. ,,Dat is niet meer vanzelfsprekend. Daar moeten we met elkaar aan werken'', zei Van Bijsterveldt, en met elkaar is nadrukkelijk met de ouders, die het gezag van de onderwijzende over hun kind ook moeten erkennen en respecteren. Anders kun je dat van het kind eigenlijk ook niet verwachten. Tegenwoordig staan ouders wel erg gauw aan de zijde van hun kind, zo was uit haar woorden op te maken. “Dat moet veranderen”. Als Van Bijsterveldt vroeger op school straf had gekregen, kreeg ze van haar ouders nog eens op haar kop, zo herinnerde ze zich. “Nu gaan ouders verhaal halen.''

 

HIER kunt u de link vinden naar de radio-uitzending.

Reacties bekijken (1) | Reageren


 

5 oktober ... Dag van de Leraar

Geplaatst: maandag 12 september 2011 11:56u door Wil Pierhagen

De Dag van de Leraar is de Nederlandse variant van de internationale World Teachers’ Day. De Dag van de Leraar valt in de Nationale Onderwijsweek en is bedoeld als een feestdag voor alle leraren in Nederland. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van onderwijs.

Lees verder.. | Reacties bekijken (1) | Reageren


 

Welkom

Geplaatst: vrijdag 25 maart 2011 14:19u door ICT Zeelandia

Van harte welkom op de blog van onze school.
Regelmatig kunt u hier nieuws lezen uit de school.
Dat kan nieuws zijn over allerlei zaken, die met onze
school te maken hebben. Maar ook nieuws en achtergronden
m.b.t. landelijke ontwikkelingen in het onderwijs.

In deze tijd van moderne media hopen we dat dit een
toevoeging is in de communicatie met ouders en
andere geïnteresseerden.

Reacties zijn altijd welkom!

Reacties bekijken (1) | Reageren