Sponsorloop voor Ronald McDonald Huis Utrecht

Sponsorloop voor Ronald McDonald Huis Utrecht

In de kerstvakantie is er contact geweest met Chantal en Gert-Jan Koekkoek, de ouders van Zoé uit groep 1/2. Van zaterdag 8 januari tot en met vrijdag 14 januari 2022 gaat de A-Selectie van SV Meerkerk zoveel mogelijk kilometers hardlopen. Uiteraard om zelf fit te blijven, het teamgevoel vast te houden maar bovenal om een mooi bedrag bij elkaar te lopen voor het Ronald McDonald Huis in Utrecht. 

Als het leven niet meer vanzelfsprekend is en je als ouder(s) op de overlevingsmodus staat dan is het Ronald McDonald Huis goud waard. Na de geboorte van Luca (broertje van Zoé) heeft het gezin Koekkoek in het Ronald McDonald Huis gewoond. Als gezin hebben Chantal, Gert-Jan en Zoé het ervaren als een plek waar je dicht bij je kind bent en toch even kunt opladen en de ‘gewone’ dingen kunt oppakken zoals koken en eten met de rest van het gezin. En in een wereld waar niets meer hetzelfde is, geven juist dit soort momenten kracht. Geïnspireerd door hun eigen ervaring en om iets terug te doen voor het Ronald McDonald Huis is deze actie ontstaan. Chantal en Gert-Jan sponsoren als gezin de A-selectie en hopen hiermee anderen te inspireren om ook te doneren. 

Als school haken wij graag bij deze actie aan. Enerzijds om een financiële bijdrage te leveren aan de actie, anderzijds om onze leerlingen bewust te maken wat het Ronald McDonald Huis voor gezinnen kan betekenen. De actie zal als rode draad door ons onderwijs van volgende week lopen in de vorm van lessen en gesprekken. Ook zullen Chantal en Gert-Jan digitaal met de leerlingen in gesprek gaan over het goede doel en de actie. In coronatijd kijken we vooral naar wat wel kan en daarom organiseren wij op vrijdagmiddag 14 januari 2022 vanaf 12.30u een sponsorloop. De leerlingen van groep 1 t/m 4 zullen rondjes rennen over ons schoolplein en groep 5 t/m 8 zal dit doen rondom de Elzensingel. Hierbij laten leerlingen zich sponsoren door ouders, opa’s, oma’s of andere bekenden. Dit kan per gelopen rondje of een totaalbedrag. Iedere bijdrage is welkom! 

We verwijzen u graag door naar de website https://www.starteenactie.nl/acties/a-selectie-svm voor alle informatie over de actie.